امروزه جهت زیبا سازی نماها و دیوارها از سنگ ها استفاده می کنند که یکی از آن ها، اجرای سنگ کوهی در دیوار است. اجرای این نوع سنگ در زیبایی فضاها و نماها بسیار تاثیرگذار است. در ادامه با سنگ کوهی و اصولی که در اجرای سنگ کوهی در دیوار باید رعایت شود، آشنا می شویم.

سنگ کوهی چیست و نحوه ی استخراج آن چگونه است؟

سنگ کوهی یک توده ی جامد طبیعی است. این نوع سنگ لبه ی تیزی دارد و به طور مستقیم آن را از معدن و رگه ی کوه استخراج می کنند. در واقع قبل از این که سنگ‌ها برای کار ساختمانی استفاده شوند، آن‌ها را کمی تغییر می‌دهند تا زیبایی و کارایی آنها افزایش یابد. زمان استخراج، قطعه های بزرگ سنگ را از کوه جدا می کنند و سپس آن ها را برای شکل دادن و تغییرات در اندازه و ضخامت، به کارخانه منتقل می کنند. البته این نوع سنگ ها را با استفاده از قلم های مخصوص نیز می توان تراش داد. 

اجرای سنگ کوهی در دیوار
کاربرد سنگ کوهی

یکی از پرکاربردترین سنگ ها، سنگ کوهی می باشد. البته استحکام سنگ، مقاومت و کیفیت آن در کاربرد سنگ بسیار نقش دارد. 

از مهمترین کاربرد آن می توان به اجرای سنگ کوهی در دیوار، اشاره کرد. از این نوع سنگ، برای ساخت دیوار ساختمان ها، ویلاها، هتل ها، ساختمان های تجاری، پارک ها و … استفاده می کنند که هم باعث فضا سازی و زیبایی آن مکان می شوند و هم بسیار مقاوم هستند. 

در ساخت شومینه، باربیکیو و … از سنگ کوهی استفاده می کنند. زیرا این سنگ در برابر شعله و حرارت بسیار مقاوم است.

سنگ کوهی دارای قابلیت چکش خواری می باشد. به این معنی که می توان آن را به اندازه های مختلف شکل داد و از آن برای فضاهای گوناگون استفاده کرد.

نکات لازم برای اجرای سنگ کوهی در دیوار

بافت این نوع سنگ ها باید سالم، فاقد پوسیدگی، یکدست و بدون ترک باشد.

این مدل سنگ، نباید بیشتر از یک مقدار خاصی آب را جذب کند و در آب حل شود.

این سنگ ها باید فاقد آلودگی باشند.

در برابر یخ زدگی و فرسایش نیز، دارای مقاومت و دوام کافی باشند.

در نهایت، با دانستن این نکات در اجرای سنگ کوهی در دیوار، زیبایی چشمگیری به فضای مورد نظر می بخشیم.