برای این‌که یا ساختمان؛ ویلا؛ مجتمع مسکونی و …. دارای محوطه زیبایی شود؛ لازم است در این مکان‌ها اجرای محوطه سازی کف صورت گیرد. محوطه سازی و اجرای آن با سنگ‌های گوناگون صورت می‌گیرد. بنابراین فردی که برای این کار در نظر گرفته می‌شود باید این مراحل را به دقت انجام دهد. 

اجرای محوطه سازی کف
اجرای محوطه سازی

مراحل اجرای محوطه سازی کف

در مرحله اول جهت اجرای محوطه سازی کف لازم است هر گونه ساختار مزاحم یا سازه تخریب شود و زمین کاملا پاک‌سازی گردد. سپس حفاری و ترانشه زنی صورت گیرد. تجهیزاتی از جمله سیستم برق؛ آبیاری؛ زهکشی و … نصب شود. در صورت نیاز سازه‌های آبی و اجرای استخر صورت گیرد. هموار سازی مناسب؛ اجرای ساختارهای زمین مانند پی‌سازی؛ متراکم سازی؛ خاک‌ریزی و …. انجام شود. کاشت گیاهان و درختانی که با توجه به شرایط آب و هوایی تهیه شده‌اند؛ بعد از انجام خاک‌ریزی و …. صورت گیرد. اجرا و نصب نورپردازی؛ عیب یابی و رفع مشکلات در مرحله آخر انجام می‌شود. 

محوطه سازی

سبک محوطه سازی کف و انواع آن 

امروزه محوطه سازی دارای سبک‌های مختلفی می‌باشد. معمولا فرهنگ‌ها؛ شرایط آب و هوایی؛ جغرافیای مناطق و … تاثیر مستقیمی در محوطه سازی و اجرای آن دارند. این سبک‌ها دارای تفاوت‌هایی هستند. 

سبک رسمی

سبک رسمی مورد علاقه برخی افراد می‌باشد. در این روش گل‌ها و گیاهان به صورت کاملا منظم و خطوط مستقیم کاشته می‌شوند. در این روش هرگز چینش گیاهان به صورت تصادفی صورت نمی‌گیرد. 

سبک غیر رسمی

محوطه سازی به سبک غیر رسمی گزینه مناسب و زیبایی جهت خانه‌های مسکونی؛ ویلاها و …. می‌باشد. این روش چینش گل‌ها و گیاهان به صورت تصادفی و بدون نظم و ترتیب می‌باشد. در محوطه سازی از لبه‌های منحنی استفاده می‌شود. در این روش گیاهان به نگهداری و مراقبت خاصی نیاز ندارند و به طور طبیعی رشد می‌کنند. سبک ژاپنی یا شرقی؛ مدرن؛ مدیترانه‌ای؛ بیابانی؛ فرانسوی و انگلیسی از دیگر سبک‌ها جهت اجرای محوطه سازی می‌باشند.