به دلیل تنوع سنگها دسته بندی آنها بسیار گسترده میباشد. سنگهای عمومی معمولا به دو دسته ساختگی و طبیعی تقسیم میشوند. دیوارچینی باسنگ کوهی از قدمت زیادی برخوردار میباشد. سنگهایی که قبل از استفاده دچار تغییرات میشوند، به عنوان سنگهای کوهی ساختگی شناخته میشوند. بر اثر این تغییرات زیبایی و کارایی سنگها بیشتر میشوند. سنگ کوهی نیز از سنگهای تغییر یافته است.
این سنگ در زمان استخراج از معدن به نام سنگ لاشه معرفی شده است و از لبههای بسیار تیزی برخوردار میباشد. ضخامت، اندازه، شکل، ظاهر و… سنگهای کوهی پس از استخراج تغییر داده میشوند تا بتوانند آن را مورد استفاده قرار دهند. سنگ کوهی از نظر مقاومت بینظیر است. به همین دلیل دیوارچینی باسنگ کوهی در دستور کار مهندسان و پیمانکاران قرار گرفته است. سنگ ورقه ای زرد و سنگ کوهی مالون
سنگهایی که جهت دیوار چینی مورد استفاده قرار میگیرند، از تنوع زیادی برخوردار هستند. این سنگها در معادن کشور استخراج میشوند که هر کدام دارای رنگهای مختلفی میباشند. به طور مثال سنگ کوهی دماوند دارای رنگ قهوهای کم رنگ، طوسی، قهوهای پُر رنگ و… میباشد. رنگ مشکی سنگ کوهی همدان بسیار جذاب و زیبا است. سنگ کوهی مشهد دارای رنگ پرتقالی، قرمز، لیمویی و… است. شما میتوانید با توجه به نظر و سلیقه خود نسبت به انتخاب رنگ سنگ کوهی انتخاب کنید.
دیوارچینی باسنگ کوهی در رنگ و ابعاد مختلف امکانپذیر میباشد. سنگهای کوهی در مقابل گرما و حرارت زیاد دارای استحکام و مقاومت بالایی هستند. بنابراین سنگ کوهی علاوه بر دیوار چینی برای ساخت باربیکیو، شومینه و… گزینه بسیار مناسبی محسوب میشود. این نوع سنگ قابل استفاده به عنوان سنگفرش پیادهرو، سنگفرش باغ، سنگفرش ویلا و… میباشد. این سنگ جهت نمای دیوار داخلی ساختمان نیز مورد استفاده قرار میگیرد. سنگ کوهی در برابر تغییرات جوی از خود مقاومت زیادی نشان میدهد.
روش دیوارچینی با قلوه سنگ را در این بخش بررسی میکنیم. سنگهای مناسب دیوار چینی باید بر اساس نوع دیوار به درستی انتخاب شوند. جانمایی صحیح سنگها روی دیوار نیز یک فاکتور مهم است. سنگهایی مثل سنگ لاشه، مالون، ورقهای یا تخته ای گزینههای مناسب و کم هزینه ای برای ساخت دیوار هستند. در ادامه به بررسی روش ساخت دیوار با کمک قلوه سنگ میپردازیم.
سه تا نکته مهم باید در روش دیوارچینی با قلوه سنگ در نظر گرفته شود.
اولین نکته انتخاب سنگ مناسب است. اگر سنگهای انتخابی بسیار سنگین باشند و جابجایی آنها برای یک نفر سخت باشد، نمیتوان آن را برای دیوار انتخاب کرد. سنگ هر چقدر بزرگتر باشد و در عین حال سبک باشد، برای ساخت دیوار مناسبتر است. نحوه جانمایی و چیدمان سنگها نیز مهم است.
روش دیوارچینی با قلوه سنگ بر این مبنا استوار است که حتماً باید سنگها بر اساس رگه یا خواب طبیعی روی هم قرار بگیرند. پس فردی که قلوه سنگها را روی هم قرار میدهد باید در این زمینه مهارت کافی را داشته باشد. اگر سنگها بر اساس خواب روی هم قرار بگیرند، راحتتر نیروهای وارده را تحمل میکنند و استحکام دیوار بالا میرود. در نهایت باید دیواری با یک نمای صاف داشته باشیم. اگر سنگها به شکل نامرتب و بیرون زده در نما دیده شوند، چهره جالبی نخواهد داشت.
در روش دیوارچینی با قلوه سنگ تاکید میشود حتماً باید قفل و بست لازم به کمک سنگهای راسته، کله و عمقی ایجاد شود. ریشه سنگهای راسته یا کوتاه نباید از ۱۵ سانتیمتر کمتر باشد. باید بین تعداد سنگ راسته و کله و عمقی توازن برقرار باشد. در غیر این صورت دیوار استحکام کافی را نخواهد داشت. فاکتورهای دیگر مثل محل قرارگیری دیوار را نیز باید در نظر گرفت، مثلا اگر محیط دیوار مرطوب است باید به کمک سیمان بیشتر استحکام دیوار را بالا برد.
سنگ نجفی آماده پاسخ گویی و مشاوره به تمامی سوالات شما بازدیدکنندگان عزیز می باشد.
تماس با ما