سنگ یکی از مصالح ساختمانی می باشد و انواع مختلفی دارد. از انواع سنگ ها می توان به سنگ های آذرین، سنگ های دگرگونی، سنگ های رسوبی و … اشاره کرد. در حقیقت نحوه به وجود آمدن این نوع سنگ ها با هم متفاوت بوده و دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشند. از دیگر انواع سنگ ها، می توان به سنگ لاشه، سنگ نما، سنگ گرانیت، سنگ دولومیتی و … اشاره کرد که هر کدام کاربرد ها و همچنین خصوصیات خاص و ویژه ای می باشند. از بین انواع سنگ های نامبرده، سنگ لاشه یکی از سنگ هایی می باشد عموما جنبه تزیینی نداشته و شکل ظاهری آن نامنظم می باشد.
سنگ یکی از قدیمی ترین مصالح ساختمانی می باشد کخ بشر از بدو زندگی بر روی زمین شناخته است و از آن برای تهیه وسایل مختلف زندگی و همین طور بنای آثار خود سود جسته است و در آثار بدست آمده از جوامع مختلف که در دوره پارینه سنگی زندگی می کرده اند، ابزار کار و اسلحه ی سنگی دست ساز نیز دیده شده است. سنگ ها علاوه بر ساخت وسایل روزمره در ساخت بنای ساختمان پرستش گاه ها نیز مورد استفاده قرار می گرفته است.
امروزه برخی از سنگ های تزیینی را به روش های مختلف به صورت صفحه برش زده و در کف، نما، پله ها، کف پنجره ها و … مورد استفاده قرار می دهند. ناگفته نماند که از مخلوط خرده سنگ ها با برخی از مواد چسبنده، مهمترین مصالح را در ساختمان تشکیل می دهند که می توان به ملات ها، موزاییک و بعضی دیگر از قطعات پیش ساخته اشاره کرد.
سنگ لاشه، سنگی می باشد که شکل و ظاهر آن منظم نیست. این نوع سنگ ها در نتیجه عمل انفجار بوده و یا پس از خرد کردن سنگ ها با قطعات بزرگ تر به دست می آیند، بنابراین شکل خاص و سطح های مشخصی ندارند. استفاده از سنگ لاشه بدون این که گوشه های تیز و لبه دار آن گرفته شود، مجاز نیست. در حقیقت به دلیل شکسته شدن ناگهانی سنگ های بزرگ تر، تکه ها و یا سنگ های لاشه ایجاد شده دارای گوشه و لبه های تیز می باشند که برای استفاده مناسب نمی باشند، بنابراین قبل از استفاده باید آن ها را ساب زد و آماده استفاده کرد. ناگفته نماند که سنگ هایی با ابعاد کوچک تر از 15 سانتی متر را می توان بدون ساب زدن مورد استفاده قرار داد، زیرا آن ها به عنوان پرکننده در مکانهای مختلف استفاده می شود.
سنگ لاشه سنگی است که به دلیل شکل ظاهری آن، کاربرد تزیینی ندارد، بنابراین عمده مصرف آن به کارهای عمرانی مربوط می شود. از کارهای عمرانی و موارد استفاده این نوع سنگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سنگ لاشه موزاییکی درز شده می تواند باعث افزایش قابل توجه مقاومت موزاییک شود. تمامی انواع موزاییک ها از مواد ثابتی که در ترکیب آنها به کار می روند، به وجود می آیند. علاوه بر فرمولاسیون ساخت، نوع خشک کردن نیز در انواع موزاییک ها متفاوت است. با این حالت اساس ساخت موزاییک بر استفاده از بتن استوار است. علاوه بر مقاومت و استحکام بسیار بالا، موزاییک هایی که در ترکیب خود دارای سنگ لاشه هستند، زیبایی قابل توجهی نیز دارند.
سنگ لاشه موزاییکی درز شده نوعی موزاییک را به وجود می آورد که به نام موزاییک لاشه شناخته می شود. به دلیل ظاهر منحصر به فرد این نوع موزاییک به آن موزاییک پلاکی نیز گفته می شود. ظاهر جذاب این نوع موزاییک آن را برای استفاده در حیاط منازل به گزینه ای بسیار مناسب تبدیل می کند. علاوه بر آن در فرمولاسیون ساخت این نوع موزاییک انواع مختلف دیگری از سنگ ها نیز وجود دارند. وجود این سنگ ها به خصوص در سطح موزاییک های لاشه باعث جلوه خاص ظاهر آنها می شود. انواع سنگ هایی که در ترکیب موزاییک لاشه به کار می روند برجسته نبوده و برای استفاده در ترکیب موزاییک صیقل داده شده اند. علاوه بر سنگ لاشه شناخته شده ترین سنگی که در ترکیب موزاییک لاشه به کار می رود، سنگ مرمر است.
علاوه بر حیاط منازل و ویلاها از موزاییک لاشه در پیاده روها، کفپوش پارک ها، کف پارکینگ ها، نماسازی انواع پله، کف انواع سالن ها اعم از نمایشگاه ها و … استفاده می شود. این نوع موزاییک را می توان از جمله زیباترین و مقاوم ترین انواع موزاییک محسوب کرد که استقبال از خرید و استفاده از آن بسیار بالاست. انواع موزاییک با توجه به مصالح به کار رفته برای ساخت آنها قیمت متفاوتی دارند. با این حال موزاییک های تولید شده با سنگ لاشه از جمله مقرون به صرفه ترین گزینه ها شناخته می شوند.
سنگ نجفی آماده پاسخ گویی و مشاوره به تمامی سوالات شما بازدیدکنندگان عزیز می باشد.
تماس با ما