نمای سنگ لاشه طبیعی به محل قرار گیری و نوع استخراج آن بستگی دارد. در مطالب قبلی ذکر شد، مواد معدنی و سنگ ها از معادن زیرزمینی ،معادن رو باز و یا از طریق انفجار استخراج می شوند. حال اگر سنگ ها به میزان زیادی در معرض تماس با آب و هوای مختلف قرار داشته باشند و دچار هوازدگی فیزیکی یا شیمیایی گردند، نمای سنگ لاشه طبیعی دچار تغییراتی می شود. وجود درز و شکاف در سطح سنگ حاکی از هوازدگی فیزیکی می باشد که نمای سنگ را تحت تاثیر قرار می دهند. همچنین هر چه قدر تخلخل و درز و شکاف بیشتر باشد، استحکام و کیفیت سنگ کاهش می یابد.
گاهی اکسید شدن نیز موجب تغییرات رنگ در نمای سنگ لاشه طبیعی می گردد. به این ترتیب هنگام استفاده از سنگ لاشه، باید ابتدا سطوح سنگ که دچار هوازدگی شده است، جدا شود و سپس قسمت های اصلی سنگ مورد استفاده قرار گیرد. پس نتیجه میگیریم هر چقدر سنگ لاشه از اعماق زمین استخراج شود، دارای هوازدگی کمتر و نمای بهتری می باشد.
ویژگی های سنگ لاشه:
درباره نمای سنگ لاشه طبیعی صحبت کردیم. اکنون به بیان ویژگی های کلی سنگ لاشه می پردازیم:
اول: سنگ لاشه باید ظاهری نامنظم و زاویه دار داشته باشد. چون مستقیما از معادن و کوه استخراج می شود و هیچ تغییری روی آن صورت نمیگیرد. فقط بعد از استخراج سنگ لاشه را به کارخانه انتقال می دهند تا بر اساس نیاز کارفرما به قطعات دلخواه خُرد شود.
دوم: سنگ لاشه مناسب برای انجام عملیات عمرانی باید فاقد لایه بندی ظریف باشد.
سوم: وجود درز و شکاف های اندک بر سطوح سنگ که موجب استحکام بیشتر آن می گردد.
چهارم: دارای مواد رسی و کانی های سست نباشد.
پنجم: وجود آهک در سنگ لاشه، چسبندگی و مقاومت سنگ را افزایش می دهد.
ششم: در صورت استفاده از سنگ لاشه برای پی ساختمان، نباید سنگ مورد هوازدگی قرار گرفته باشد.
سنگ نجفی آماده پاسخ گویی و مشاوره به تمامی سوالات شما بازدیدکنندگان عزیز می باشد.
تماس با ما