طراحی و اجرای سنگ نما نما نیازمند تبحر و توانایی خاصی است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نماهای سنگی از گذشته جزو مقاوم ترین نما ها بودند. این نما ها علاوه برا استحکام و مقاومت، زیبایی و جلوه ویژه ای به ساختمان می دهند. در صورتی که نکات اجرای سنگ نما رعایت نشود، در اثر گرما و سرما، باد و یا حوادث طبیعی، ممکن است سنگ نمای ساختمان سقوط کند و خسارت های جبران ناپذیری برای ما به وجود آورد. در این مقاله قصد داریم در رابطه با نحوه اجرای سنگ نما، بهترین سنگ نمای ساختمان، مراحل اجرای سنگ نما و انواع سنگ های مناسب نما آشنا شویم. اگر شما هم قصد اجرای نمای سنگی برای ساختمان خود را دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی را در این زمینه کسب کنید.
در پشت سنگ ها از ماسه، نوع شسته و همچنین ملات کم سیمان استفاده کنید.
ار استفاده از ملات خشک و خیلی سفت در نمای سنگی خودداری کنید.
عملیات سنگ کاری را در فصول خیلی سرد سال انجام ندهید و از یخ زدگی ملات جلوگیری کنید.
تا جایی که می توانید از پر کردن فضای ملات خور پشت سنگ با لاشه و … خودداری کنید.
از قرار دادن و اتصال سنگ ها با چسب سنگ خود داری کنید.
ضخامت سنگ ها باید تا جایی که ممکن است یک اندازه و بین ۱٫۵ تا ۲ سانتی متر باشد و از استفاده از سنگ هایی با ضخامت های کمتر خودداری کنید.
بلافاصله پس از خشک شدن ملات در پایان کار هر بخش، بند کشی را انجام دهید.
روش رایج و سنتی که در ایران بیشترین کاربرد را دارد روش دوغاب یا تر است. به این صورت که سنگ ها چیده می شوند و دوغاب پشت آن ها ریخته می شود. پس از خشک شدن دوغاب سنگ به نما می چسبد.
اولین بار از این روش در برج های آمریکا استفاده شد. به این صورت که ابتدا شاسی کشی انجام می شود و با نصب گیره پین دار در قسمت پشت سنگ، سنگ ها به صورت کشویی وارد شاسی می شوند.
تحریریه گروه سنگ نجفی
منبع: sangejafary.com
سنگ نجفی آماده پاسخ گویی و مشاوره به تمامی سوالات شما بازدیدکنندگان عزیز می باشد.
تماس با ما